Pages

Thursday, November 13, 2014

Welcome November!Assalammualaikum..

Dah lama Wa tak update blog.

Alhamdulillah, bersyukur sangat-sangat dengan apa yang Dia telah limpahkan kepada Wa di bulan penuh bermakna bagi Wa.Pecah2..

Pertama sekali, telah dijangkakan terlebih dahulu, hari konvokesyen Wa jatuh pada bulan kelahiran Wa.  Daftar UiTM dulu pada hari ulang tahun kelahiran Wa iaitu 16 November 2011.Alhamdulillah Wa Berjaya menamatkan pelajaran di peringkat diploma.  Ini juga atas bantuan keluarga, jiran, sahabat, dan juga pensyarah.  Wa juga bawa semangat arwah Ayah.  So dad, Adik dah Berjaya kalahkan ayah.  Ibu pernah cabar Wa, “kalau pelajaran tak lebih daripada ayah, malu kat diri sendiri.” So ayah ada STPM dan dapat tawaran sambung belajar, tapi ayah tak pergi.  Kira Diploma atas sikit dari STPM rasanya. Heee..

Yang kedua, Alhamdulillah pejam celik tak sangka berakhirnya tempoh 6 bulan percubaan kerja di sebuah syarikat minyak dan gas.  Dan diserapkan terus sebagai pekerja tetap.  Alhamdulillah, maknanya boleh kahwin awal la ni? Oppss.. Gatai ko mak jemah.
Bulan 12 ni bekerja dengan gaji baru.  Bagi Wa, tinggi gaji ni bagi standard diploma.  Kalau orang cakap ini rezeki anak, habis kalau Wa tak kahwin? Kira rezeki anak tekak lah ni? Heee.


Time ni makan2 sempena birthday wa.  Konon la sambut awal.  Sebab tahu masing2 akan sibuk.

Soal jodoh, Wa letak 100% kat Dia.  Wa hanya mampu berusaha.

Buat masa ini, ada jugalah peneman makan minum (waktu stress je).  Memang kami ada perancangan, tapi siapa kami nak tentukan jodoh.  Macam biasa, ibu on je.  Tapi Bonda dia pula mahu kewangan dia kukuh dulu. cehh..Wa punya la bagi syarat simple.  Tak apa, Wa sanggup tunggu. Ecehh..ini sudah terbalik.  Dah boleh feeling2 lagu Nomad kot..
"aku kan tetap....menunggumuu..."

No comments:

Post a Comment